Kverneland CL GEOspread műtrágyaszóró
Első lépés a precíziós gazdálkodás felé

Ennek a modellnek köszönhetően a kisebb és a közepes gazdálkodók számára is elérhető a GEOspread technológia.

Kétféle alaptartály mérettel elérhető, 1100 és 1300 liter így a nagyobbik változat már 2650 literre bővíthető.

A gép legfeljebb 14 szakaszt képes kezelni, legkisebb szakasz mérete 1 méter. A CL GEOspread maximális szórási szélessége 27/33 méter opcionális lapát készlettel. A rendszer felépítése megegyezik a TL GEOspread modelleken található mérőrendszerrel – 4 mérőcella és egy referencia szenzor- annyi különbséggel hogy a mérőcellák méretre kisebb (3 t). Az egyedi referencia szenzor használatával az összes negatív hatás kompenzálva van (dőlés, ugrálás), így minden pillanatban pontosan tudjuk mérni a tartályban lévő műtrágya mennyiségét akár dombos területeken is.

 

A CentreFlow központi műtrágya adagoló rendszernek köszönhetően nincs verődés, ütődés és porosodás, ugyanis a műtrágya a centrifugális erő segítségével még a szórólapátok elérése előtt folyamatosan felveszi a tárcsaforgási sebességét. A műtrágya boltozódásának elkerülése érdekében a boltozódás gátló közvetlenül a tárcsák fölött kapott helyet és a sebessége, mindössze a szórótárcsa sebességének 15%-a.

 

A GEOspread műtrágyaszóró alapfelszereltségben ISOBUS-os kivitelű így közvetlenül használható ISOBUS-os traktorokon vagy már meglévő IsoMatch Tellus terminálon.

A szórás közbeni precíz ki/ bekapcsolás végrehajtását segíti a GEOpoint (B távolság) érték használata is. A szóráskép 3D-os képe kúp alakú, melynek méretei változnak a műtrágya fajtájától és a gép beállításától. Az optimális nyitás/zárás helyzetének meghatározása érdekében a szántóvégi fordulókban tudnunk kell a géptől mért távolságát. A GEOpoint érték segítségével az IsoMatch GEOcontrol alkalmazás optimalizálni tudja a gép ki/bekapcsolását a szántóvégi fordulókban, megakadályozva ezzel az alul vagy felül dozírozást.

Gyakorlatban a GEOpoint használata megtakarítást és egyenletes termés minőséget eredményez a fordulókban is.

 

A gép alkalmas táblatérkép alapján történő és változó dózisú műveletek elvégzésére is.