A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

Az innovatív Tempo WideLining elnyerte a hannoveri Agritechnica kiállítás innovációs ezüst minősítését.

 

A Väderstad Tempo WideLining a világ első olyan művelősáv kialakítás funkcióval ellátott szemenkénti vetőgépe, amely nem csökkenti drasztikusan a silókukorica hektáronkénti termésátlagát.

 

– Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében. Ez a modern változat lehetőséget biztosít a gazdálkodók számára, hogy tovább növeljék a potenciális termésátlagokat.

Mondja Mattias Hovnert, a Väderstad értékseítései- és marketing igazgatója.

A WideLining a világ első művelőnyom kialakítására képes szemenkénti vetőgépe, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy hígtrágyát juttassanak ki silókukorica állományba anélkül, hogy mindez korlátozná a potenciális termőképességet.

 

-A művelőnyomok kialakítása nem az egyes vetőegységek kizárásával történik, hanem a vetőgép automatikusan változtatja a sortávolságot. Ennek köszönhetően a WideLining minden vetőegysége teljes kapacitáson üzemelhet, ami garantálja a magasabb termésszintet.

Mondja Jörgen Dahl a Tempo vetőgépek termékmenedzsere.

 

Amikor a hígtrágya kijuttató munkagép nyomvonalát kialakítjuk, a WideLining rendszer automatikusan megváltoztatja a sortávolságokat úgy, hogy két 1050 mm széles művelőnyom jöjjön létre.

 

– A művelőnyomok kialakítása során négy vetőegység sortávolságát változtatjuk hidraulikus úton. Ennek érdekében az 1050 mm széles nyomok melletti sorok távolsága 750 mm-ről 600 mm-re csökken, ami elfogadható sortávolság ahhoz, hogy a silókukorica magas termésszintjét biztosítjuk.

Mondja Jörgen Dahl.

 

A teljesen új WideLining rendszer bemutatója a hannoveri Agritechnica kiállításon lesz 2019 novemberében.

A WideLining technológia a Väderstad Tempo V6-12 modellekhez rendelhető 2020 második felétől kezdődően.

 

Az Agritechnika kiállítás Innovációs Díja

Az Innovációs Díjakat a DLG (German Agricultural Society) által jelölt szakértőkből álló bizottság ítéli oda. Az úgynevezett Innovációs Bizottság független tudósokból, kutatókból és szaktanácsadókból áll. 2004 óta innovatív, jövőbelátó gazdálkodók is helyet kapnak a bizottságban. A kérdést miszerint egy termék megkapja az Innovációs  Díjat, egyszerű többségi szavazattal döntik el.

 

A Väderstad innovatív és nagy hatékonyságú munkagépekkel és technológiával látja el a modern mezőgazdaságot. A mindennapi munkafolyamatok egyszerűbbé tételével javítható a gazdálkodás eredménye, így kíván a vállalat piacvezető szerepet elérni a talajművelés, – és a vetéstechnológia terén. A jelenleg 40 országban aktív, családi tulajdonban lévő vállalat központja a svédországi Väderstadban található. 2018-ban a vállalatnál 1400 munkavállaló dolgozott, a vállalat éves árbevétele 300 millió Euro volt.

 

Vaderstad Kft.
2475 Kápolnásnyék,
Összekötő út 1.
+36 22/709-000
infohu@vaderstad.com
www.vaderstad.com/hu
Ádám Tamás
Lempel László
Kovács Gábor
Fábián Péter
Máté Csaba
Tolnai Péter
+36 20/242-02-15
+36 20/965-47-42
+36 20/523-32-42
+36 20/472-89-20
+36 20/455-42-96
+36 20/237-07-70